Het leven gaat niet om hoe hard je rent of hoe hoog je klmt, maar hoe goed je terugveert

gallery/Net als Pippi_Tekengebied 1

Praktische informatie

Groepstraining

 

€299

Individuele training

 

€399

Startdatum

4 november 2020

 

V = Voel je gevoelens

 

R  = Rust en ontspan

 

I = Ik kan het, ik probeer het

 

E = Een plan van aanpak

 

N = Naasten

 

D= Doe je oefeningen

 

EN = En volhouden met een lach

Op 3 februari 2021 start de volgende groep van het Vriendenprogramma

 

Het vriendenprogramma:

 

 - bestaat uit 8 bijeenkomsten

- duurt 60 minuten

- wordt in kleine groep van max 6 kinderen gegeven

- wordt gegeven in een locatie in Haarlem

- vraagt een actieve houding van deelnemers en hun ouders

Het vriendenprogamma

gallery/Net als Pippi-02
gallery/Net als Pippi-03
gallery/Net als Pippi-04

Als kinderen niet goed woorden kunnen geven aan hun gevoel, dan laten ze dat zien in gedrag. Boos, angst, verdriet of stil.  Emoties die allemaal heel normaal en gezond zijn, totdat ze in de weg gaan zitten om dat je er niet goed uiting aan weet te geven. Het Vriendenprogramma helpt kinderen om met hun emoties om te gaan. Zij gaan werken aan het onder woorden brengen van wat ze voelen. Wat betekent het als je boos, bang of verdrietig bent. Waar voel je dat in je lijf? Wat gebeurt er dan met je en wat kun JIJ doen om te gaan met je boosheid, angst of verdriet.

Een weerbaarheidstraining helpt kinderen ook om de emotionele veerkracht te versterken. Emotionele veerkracht gaat over het vermogen van een kind om te kunnen gaan met tegenslag. Door bijvoorbeeld aan de slag te gaan met onze gedachten. Het vriendenprogramma: Fijn: Vrienden (van 5-7 jaar) en Vrienden voor het leven (8-11 jaar) is zo’n weerbaarheidsprogramma.

gallery/Fijn Vrienden
gallery/vrienden voor het leven

Leren door te spelen

Spelenderwijs en door middel van verhalen krijgen kinderen meer zicht en grip op hun emoties. Er zal dus veel gebruik worden gemaakt spel, beweging en creativiteit. 
 

Naast de wekelijkse bijeenkomsten zal er ook thuis geoefend worden aan de hand van handleiding die speciaal geschreven is voor ouders. Je kunt hierbij denken aan samen een tekening maken/inkleuren en bespreken wat er op de tekening gebeurt. Je ontvangt als ouder wekelijks de handleiding. Het voordeel is dat je als ouder de emoties van je kind leert (h)erkennen en weet hoe je hem of haar hiermee kan helpen. 

gallery/IMG_20200902_115610_491

Bij deze training wordt gebruik gemaakt van de methodiek van het vriendenprogramma. Een programma afkomstig uit Australië, dat erkend is door de World Health organisation en door het Nederlands Jeugd instituut als effectief  bewezen preventief programma.

Het acroniem

VRIENDEN

gallery/Net als Pippi_Tekengebied 1

In de klas

 

Op aanvraag

Het leven gaat niet om hoe hard je rent of hoe hoog je klimt, maar hoe goed je terugveert