Je bent moediger dan je gelooft, sterker dan je eruit ziet, en slimmer dan je denkt.

Fijn! Vrienden

Agenda en Prijzen

Start op

14 mei 2021

 

8 groepsbijeenkomsten voor

 

€299

Individueel traject

voor

 

€399

 

 De trainingen worden gegeven op woensdagmiddag in Haarlem/Bloemendaal op de volgende data:

 

Vrijdag 21 mei, 28 mei,

4 juni, 11 juni, 18 juni, 25 juni

2 juli 

 

 

 


 

In de wekelijkse groepsbijeenkomsten leren de kinderen spelenderwijs om te gaan met emoties.

 

Ze leren over zichzelf en over de ander. Wij zijn allemaal verschillend en reageren ook anders op situaties. 

 

 

De groep bestaat uit maximaal 6 kindjes in de leeftijd van 5 tot 7 jaar. 

Geef jij de voorkeur aan een individueel traject? Dat kan natuurlijk ook.

 

Ik ga dan samen met jou en je zoon/dochter kijken naar wat er nodig is om hem/haar sterker in de schoenen te laten staan.

 

Neem contact op voor de mogelijkheden. De individuele trainingen kunnen op elk gewenst moment in het jaar starten.

Het programma FIJN: VRIENDEN

 

 

 Week 1:

Kennismaking

Leerdoelen: Om een veilige setting te creëren en waar er voor iedereen ruimte is om te leren en te ontwikkelen, besteden we aandacht aan de kennismaking. Hier leren we dat iedereen anders en uniek is en dat iedereen okay is. Samen maken we afspraken over hoe we het plezierig voor iedereen maken en houden.

Week 2: 

Voel gevoelens

Leerdoelen: deze week maken we kennis met onze lichaamsseintjes. Welk signaal geeft jouw lichaam als je je angstig voelt? Krijg je hoofdpijn, buikpijn, moet je vaker plassen en/of  ga je trillen. Je zult zien dat jouw lichaam jouw VRIEND wordt en je waarschuwt als je je gespannen voelt.

Week 3:

Rust en ontspan

Leerdoelen: We ervaren spanning en ontspaninng in onze spieren. We gaan een aantal ademhalingsoefeningen doen en iedereen ontdekt wat voor hem of haar ontspannende activiteiten zijn. Is dat met een knuffel op de bank, tekenen, naar buiten of met iemand je verhaal delen.

Merk je dat jouw zoon of dochter weinig zelfvertrouwen heeft, bij tegenslag moeilijk opkrabbelt, vaak negatief over zichzelf denkt en eerder in problemen denkt dan in oplossingen? Dan kan het vriendenprogramma helpen. De training geeft handvatten zodat je zoon/dochter in de toekomst beter is uitgerust om uitdagingen aan te kunnen.

 

Fijn: Vrienden! is er ook voor kinderen, die willen leren omgaan met angstige, boze en verdrietige gevoelens.
Gevoelens die we allemaal herkennen en ervaren. Maar die ons kunnen belemmeren om de leuke dingen in het leven aan te gaan.

 

Ga mee en ontdek de Pippi in jou! 

Week 6: 

Netjes gedaan dus beloon jezelf

Leerdoelen: Je hebt al heel wat inspanningen geleverd. Die inspanning mag je belonen. We gaan leren hoe je dat kunt doen. Want elke poging en elke kleine stap brengen je vooruit. Niet alleen het eindresultaat, maar ook de weg er naar toe  verdient aandacht!

Week 5:

Een plan van aanpak

 

Leerdoelen: We kennen onze lichaamsseintjes en we kennen onze gedachten. Nu kunnen we een start maken met ons stappenplan. Dat noemen we ook wel het leren van probleemoplossend vermogen. We nemen een angst/gevoel en kijken welke stappen er nodig zijn de angst te overwinnen.

Week 4:

Ik kan het! Ik kan het proberen

Leerdoelen: Aan het eind van deze bijeenkomst weet je dat hoe je denkt, invloed heeft op hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Zijn er ‘negatieve’ gedachten die je herkent bij jezelf en ga je de uitdaging aan om ze te vervangen door opbouwende, positieve gedachten

Week 7:

Doe je oefeningen, niet vergeten!

Leerdoelen: Als je blijft oefenen zul je zien dat je jezelf blijft verbeteren. In deze stap leren we hoe je dat het beste kunt doen. De stappen die je al gezet hebt, blijven steeds beter hangen. Kijk maar eens naar je idool. Hij/zij is ook nog steeds aan het oefenen om zichzelf te verbeteren.

Week 8:

EN lach! Blijf rustig voor het leven!

Leerdoelen: Yes! Je bent er bijna.

Je hebt nu de kennis en de handigheid die jou helpen om rustig te blijven in moeilijke situaties. Nodig je vader en moeder, broertjes en/of zusjes uit. Want we sluiten af met een klein feestje. Alle deelnemers kriijgen een presentje en een certificaat! 

15.00 - 16.15 uur

 

Je bent moediger dan je gelooft,

sterker dan je

eruit ziet, en slimmer dan je denkt.