Het leven gaat niet om hoe hard je rent of hoe hoog je klmt, maar hoe goed je terugveert

Mijn verhaal

Toen ik ergens vertelde wat voor werk ik doe, namelijk het geven van weerbaarheidstrainingen, kreeg ik een nare reactie. Een reactie in de trant: "Dat is toch overdreven, dat hadden de kinderen van vroeger toch ook niet nodig?"

Die opmerking bracht mij heel even van mijn stuk. Om vervolgens een vuur van jewelste aan te wakkeren. Want omdat iets er vroeger wel of niet was, zegt het nog niets over de huidige waarde.
Mede daarom vind je op mijn website de tekst: Je kunt beter sterke kinderen maken, dan volwassenen repareren!

 

De reden dat ik naast mijn werk met (gescheiden) ouders ook ben gaan werken met kinderen daar zit een idee achter.

Ik werk graag met ouders omdat ik er van overtuigd ben dat zij de stenen mogen opruimen, zodat hun kinderen daar niet over hoeven te struikelen.
Ik geloof ook dat je je rol als ouder versterkt als je bereid bent om te investeren in deze rol. De meeste van ons doen diverse opleidingen om 'beter' te worden in ons werk. Ouderschap bekijken we door een andere bril.
Ik loop mee met die ouders die willen groeien en investeren in hun ouderrol . Dat doe ik met veel liefde en plezier.

Kinderen wil ik meegeven dat zij mogen vertrouwen op wie zij zijn. Hoe fijn is het als je leert om je negatieve gedachten uit te dagen. Klopt het wel als iemand anders over jou zegt dat je niets kan? Overdrijf je niet een beetje als je zegt dat je helemaal geen vrienden hebt?
Om kinderen te leren stevig te staan, hen in kleine stappen op weg te helpen, oefenen zodat zij hun stem op een goede manier kunnen laten horen, dat maakt mij trots.

In het Vriendenprogramma werken de kinderen samen met hun ouders.

Ik ben dankbaar dat ik een stukje op hun pad mag mee wandelen.

 

Mijn naam is Jessica de Ridder, ik ben 42 jaar en woon in Bloemendaal.
Ik woon samen met Sander en onze dochter Danique. Daarnaast wordt ons gezin compleet gemaakt door Sander zijn drie kinderen van 20, 18 en 15.

 

Ik ben opgegroeid in Nibbixwoud, grotendeels alleen met mijn moeder en mijn twee zussen en onze poes Kruimeltje.

 

Engeland is mijn favouriete vakantiebestemmning. Ik voel me daar als een vis in het water. Daarnaast vind ik reizen over het algemeen heel leuk. De wereld heeft zoveel moois te bieden. 
 

Mijn gezin is erg belangrijk voor mij. Ik geniet ervan als we lekker thuis zijn. Het strand en de duinen bezoek ik het liefst tijdens de winter of de herfst. Heerlijk om dan uit te waaien. 

 

Daarnaast vind ik ook mijn rust in lezen, puzzelen en lange wandelingen maken met vriendinnen. En om samen met Danique te tekenen, knutselen, cakejes of koekjes bakken.

 

Als rode draad door mijn leven loopt de scheiding van mijn ouders door mijn leven. Omdat ik het graag anders had willen zien, ben ik in 2018 mijn praktijk Voor gescheiden ouders gestart. Steeds meer ouders weten de weg naar mij te vinden. En dat is fijn! Fijn voor de ouders en fijn voor de kinderen.

 

Tegelijkertijd zag ik ook dat er veel kinderen zijn met angsten, boosheid en verdriet om mij heen. Onbedoeld niet begrepen, door zichzelf en door de omgeving. Om deze kinderen te mogen begeleiden naar een 'gezonde' manier van omgaan met emoties vind ik een grote eer.

Jessica in beeld

Wie is Jessica